דווקא היום מרגישים בטוחים! מרגישים בטוחים! מרגישים בטוחים!

הטרדה מינית

הטרדה מינית היא לא בהכרח עניין של סקס, הטרדה מינית היא עניין של כוח ותוקפנות, היא מניפולציה וניצול לרעה של עמדת כוח.

 

כאשר נשיא ארצות הברית היוצא, דונלד טראמפ, שסייע מאוד לישראל במהלך כהונתו, נשאל באחד הראיונות מה לדעתו בתו תצטרך לעשות במידה והיא תחווה הטרדה מינית בעבודה?  הוא השיב מבלי למצמץ כי הוא "רוצה לחשוב שהיא תמצא קריירה אחרת או מקום עבודה אחר, במידה ואיוונקה תוטרד מינית במקום עבודתה"

מבולבלים? מבולבלות?

אז תנו לי להזכיר לכם שגם אצלנו כאן בישראל המתקדמת, נשים הסובלות מאלימות פיזית, מינית או רגשית יורדות למחתרת, נכנסות למקלטים לנשים מוכות ומתחבאות שם. כלומר הקורבנות נושאות את מחיר ההטרדה והאלימות ולא התוקפן. התוקפן ממשיך לנהל את שגרת חייו, וקורבנותיו? – הן עוזבות בית, נוטשות או מחליפות קריירה, ובמקרים מסוימים הן אפילו עוזבות את מולדתן רק כדי להימלט מציפורני האלימות.

 

נשיא ארצות הברית היוצא דונלד טראמפ לא לבד. דעתו משקפת את דעתם של רבים ורבות. ולמרות שתנועת ה-MeToo איווררה כבר בשנת 2017 את נושא ההטרדות המיניות וחשפה שורה ארוכה של מפורסמים, משפיעים ועשירים שפגיעה מינית, הטרדה מינית ואונס נשים צעירות הם כלי עבודה לגיטימיים בעייניהם, ע"ע ג'פרי אפשטיין והארווי ויינשטיין, יש עוד דרך ארוכה עד שהטרדות מיניות יעברו מן העולם או לכל הפחות יצומצמו.

ועם יד על הלב, המצב הזה פשוט לא יכול להמשך!

תנועת MeToo#.

קצת נתונים על הטרדה מינית בעולם וגם בישראל

 

  • על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי לפחות 35% מהנשים בעולם חוות פגיעה מינית פיזית במהלך חייהן.
  • ממחקר-על שסקר מספר רב של מחקרים עולה כי כ-25% מהנשים בעולם עוברות אונס או ניסיון אונס במהלך חייהן.
  • על פי סקר שנערך באוניברסיטת קוויניפיאק שבקונטיקט עולה שכ-60% מהאמריקאיות חוו הטרדה מינית, כאשר כ-70% מהן סיפרו שהן חוו אותה במקום העבודה.

ואיפה ישראל עומדת בנושא הטרדה מינית?

 

לצערי הרב אין לי חדשות טובות עבורכם.

 

  • במחקר שנערך על ידי ד"ר אביגיל מור ב-2009 עולה כי 33% מהנבדקות במחקר עברו תקיפה מינית פיזית במהלך חייהן, וכי כ-21% מהנערות והנשים בישראל עברו אונס.
  • במחקר שנערך במסגרת פרויקט טריאנה נמצא כי כ-18.3% מהנערות הישראליות שהותקפו מינית, הותקפו לפני שמלאו להן 16 שנים.
  • כשליש מהנערות וגם מהנערים שחוו פגיעות מיניות עד גיל 16 דיווחו כי הפגיעות התרחשו במסגרת המשפחה.
  • עד לגיל 12, אחוז הבנים אשר דיווחו על פגיעה מינית די זהה לאחוז הבנות.
  • על פי נתוני מרכזי הסיוע בישראל עולה כי יותר מ-85% ממקרי התקיפה המינית מבוצעים על ידי אדם שאינו זר לקורבן. כלומר: על ידי בני משפחה, מכרים, מעסיקים, קולגות וחברים.

הנתונים האלו רחוקים מלהיות מעודדים, ואני אגלה לכם סוד – הטרדה מינית היא נושא הרבה יותר מורכב מכפי שהוא נשמע. רבות מההטרדות המיניות הן גבוליות, הן על הגבול האפור בין המותר לאסור, והדרך להילחם בהן היא ללמוד את הנושא לעומק, גם נשים ונערות וגם גברים ונערים.

אז מהי בכלל הטרדה מינית?

הטרדה מינית היא שם כולל לבקשות להטבות מיניות, הקנטות, הערות והטרדות מילוליות או פיזיות בעלות אופי מיני והן יכולות להתרחש בכל מקום: בבית הספר, במקום העבודה, בבית וכו'. הטרדה מינית לא תמיד מתייחסת באופן ספציפי להתנהגות מינית והיא גם לא חייבת להיות מופנית כלפי אדם מסוים. כך למשל, אפשר לומר משהו כללי ופוגעני כלפי אוכלוסיית הנשים וזה עדיין יכנס תחת ההגדרה של הטרדה מינית.  

הטרדות מיניות הן מרגיזות, יש להן השפעה רגשית שלילית ארוכת טווח והן לובשות צורות שונות ומשונות: בדיחות המתייחסות למעשים מיניים או לנטייה מינית נחשבים הטרדה מינית, בקשות לטובות הנאה מיניות, תקיפה מינית, מגע לא רצוי, דיון בפנטזיות ובסיפורים סביב מין, ביצוע אקטים מיניים עצמיים בנוכחות אדם שאינו מעוניין בכך ושליחת מיילים, תמונות או הודעות בעלות אופי מיני – כל אלו הן דוגמאות להטרדות מיניות ויש עוד דוגמאות נוספות.

כיצד הטרדה מינית משפיעה על הקורבן?

להטרדה מינית יש השפעה אדירה, אבל לא על התוקפן, אלא על הקורבן.

מבחינה רגשית הטרדה מינית מעוררת רגשות קשים מאוד בקורבנות: פחד, בושה, אשמה, כעס, תחושת בגידה, השפלה, אובדן שליטה וחוסר אונים. רגשות אלו יכולים להוביל להתפתחותן של בעיות רפואיות ונפשיות כגון: התקפי חרדה, פוסט-טראומה, קשיי ריכוז, דיכאון, כאבי ראש, הפרעות שינה, הדרדרות לשימוש בסמים או אלכוהול, אובדן מוטיבציה, עייפות, עליה ברמת הלחץ,  הפרעות אכילה ואפילו אובדנות.

הטרדה מינית - השפעות

מה ניתן לעשות במקרה של הטרדה מינית?

יש כמה דרכים להתמודד עם הטרדה מינית: אפשר לבקש מהמטריד לחדול מההטרדות וגם אפשר לפנות למקור סמכות – משטרה, מורה, יועץ, מנהל, הורים, מעסיק, אחים ואחיות  – לקוות ולהתפלל לבורא עולם שאלו יטפלו במטריד בצורה נאותה.

 

אבל כפי שניתן לראות פעולות אלו מעבירות את האחריות והטיפול במטריד לאנשים חיצוניים – למטריד עצמו או למקור סמכות אחר. אך מה תעשה אישה שמעוניינת לקחת שליטה על חייה, לטפל ולמנוע מקרי הטרדה מינית בכוחות עצמה?

היא יכולה ללמוד הגנה עצמית, ולהגן על עצמה, בעצמה.

 

קרב מגע כדי למנוע מגע

 

כאשר אני מספר לאנשים מן השורה שבכוחו של תרגול קרב מגע למנוע הטרדה מינית ומקרי אלימות הרבה גבות מורמות. הם תוהים כיצד אימוני הגנה עצמית יכולים למנוע מאנשים תוקפניים ואלימים להוציא מן הכוח אל הפועל את תוכניותיהם.

 

התשובה לכך טמונה באימונים ותרגול ודי להתבונן בהכשרה של חיילים קרביים כדי להבין על מה אני מדבר.  כאשר חיילים מותקפים, היכולת שלהם להגן על עצמם ולחזור הביתה בשלום תלויה כמעט באופן בלעדי בטיב האימונים שעברו בטירונות, בקורסים ובהכשרות.

אם החיילים תרגלו והתאמנו פעם אחר פעם במטווח, הגנה עצמית, לחימה בשטח בנוי וסדנאות שבי הם ירכשו הרגלים חיוניים להתמודדות עם שורה ארוכה של איומים וסיכויי ההצלחה שלהם בקרב עולה באופן משמעותי. אם הם לא היו מתרגלים – הם לא היו יודעים מה לעשות לנוכח כל סוג של איום. זה גם יכול להסביר מדוע צה"ל משקיע ומקיים תרגילים רבים כל כך, סימולציות והדמיות בקרב החיילים, וזה בדיוק מה שקורה בקרב מגע.

תרגול פשוט, קל חוזר ונשנה של מהלכי הגנה עצמית אינטואיטיביים במגוון רחב של מצבי חיים, לרבות מצבים של הטרדה מינית. לצד תרגול והדמיות  קרב מגע מעניק עוד כלים חיוניים לחיים, כלים שעוזרים להימנע מראש ממצבים מסוכנים וכלים המסייעים במניעת הסלמה.

 

בין אם עברתן הטרדה מינית ובין אם אתן מעוניינות למנוע מקרי הטרדה מינית לפני שהם מתרחשים, קרב מגע הוא הפתרון היעיל, הפשוט והמתאים ביותר עבורכן.

אני מזמין אתכן לשיעור ניסיון חינם בקרב מגע, ללא עלות וללא כל התחייבות. שיעורי התרגול נערכים באווירה נעימה, נינוחה, רגישה ומהנה ומציידת את המשתתפות בכישורים שיכולים להציל חיים.

לתיאום שיעור ניסיון ללא עלות וללא כל התחייבות, התקשרי:
0723952677